Budapest elnéptelenedett utcái 360 fokos videóval
2020. március 22. írta: Gaba VR

Budapest elnéptelenedett utcái 360 fokos videóval

A magyar főváros a koronavírus-járvány idején

budapest-korona-cover_1.jpg

2020 tavaszán teljesen elnéptelenedtek Budapest utcái. Nézz körül velem 360 fokban a belváros máskor forgalmas és közkedvelt helyszínein a #maradjotthon mozgalom idején.

(A tökéletes VR élmény érdekében mobileszközön a címsorra kattintva nyisd meg az alábbi videót - ne a "lejátszás" gombra kattints! Az optimális felbontás érdekében lejátszáskor állítsd be az 5K képfelbontást.) 

Több mint egy hét telt el azóta, hogy vészhelyzetet hirdettek ki Magyarországon a koronavírus-járvány terjedése miatt, és mára szinte megállt az élet Budapesten.

A turistacsoportok teljesen eltűntek az utcákról, és a gyönyörű, tavaszi idő ellenére a budapestiek közül is csak kevesen merészkednek ki, főleg azok, akik egyedül sétálnak, futnak vagy bicikliznek a Duna-parton vagy a parkokban.

Még nem rendeltek el kijárási tilalmat, ám elővigyázatosságból mindenkinek azt javasolják, hogy maradjon otthon, kerülje a tömeget és a csoportos programokat, hogy ezzel lassítsák a járvány növekedését.

Az iskolák, mozik és színházak bezártak, és a kulturális élet az online térbe vonult vissza. A boltok nyitva tartását korlátozták, és egyes üzletek már ki sem nyitnak. A felszíni tömegközlekedési eszközök még csúcsforgalom idején is szinte utasok nélkül köröznek a városban, míg a mozgólépcsők monoton kattogása közepette csupán egy-egy ember bukkan fel a metróállomások bejáratainál.

Budapest csaknem teljesen kiürült, és csupán az autós forgalomnak köszönhetően tapasztalhatunk még egy kis életet az utcákon.

Az ország a csoportos koronavírus-megbetegedések szakaszában van, és még nem lépett át a tömeges megbetegedések időszakába. Azonban fennáll a veszélye, hogy ez hamarosan be fog következni.

Tegyünk mi is azért, hogy a járvány minél kevesebb áldozatot szedjen. Ha tehetjük, maradjunk otthon, és vigyázzunk magunkra és másokra.

Nézz körül virtuálisan Budapest elnéptelenedett utcáin a bejegyzés elején lévő 360 fokos videó segítségével!

süti beállítások módosítása