Európa legszebb adventi villamosa Miskolcon - 360 fokos videóval
2020. január 08. írta: Gaba VR

Európa legszebb adventi villamosa Miskolcon - 360 fokos videóval

Virtuális utazás a díjnyertes Mézeskalács Villamoson

mezeskalacs-villamos-miskolc.jpg

A miskolci Mézeskalács Villamos kapta meg az Európa legszebb adventi villamosa címet 2019-ben. A hatalmas, guruló mézeskalács ház jóval több lett, mint egy "egyszerű" fényvillamos: odabent mesés díszletek teszik teljessé a karácsonyi hangulatot, egy hatalmas búbos kemencével, karácsonyfával és más otthonos bútorokkal és kiegészítőkkel.

Bár az ünnepi szezonnak már vége, most virtuálisan még utazhatunk egyet az ünnepi járat fedélzetén!

(A tökéletes VR élmény érdekében mobileszközön a címsorra kattintva nyisd meg az alábbi videót - ne a "lejátszás" gombra kattints! Az optimális felbontás érdekében lejátszáskor állítsd be az 5K képfelbontást.) 

Spontán felcsendülő karácsonyi dallamok és egy kerekeken gördülő mézeskalácsház fogad bennünket a miskolci 1-es villamos vonalán.

Ahogy felpattanunk, egyből egy kis téli mesevilágba csöppenünk, és szinte mindenfelé izgalmas, aprólékosan kidolgozott részletekbe botlunk. Az Adventi villamos 2019-ben otthonos, ünnepi belső tereket kapott, búbos kemencével, karácsonyfával, kis kredenccel és számos színes kiegészítővel.

adventi-villamos-belter.jpg

A jármű közepén egy mézeskalácsház konyháját alakították ki, míg a két vége nappali-szerű hangulatban várja az utasokat, kis hó gömbökkel, ablakdíszekkel és barátságos függönyökkel. Mindeközben kívülről fényes izzósorok teszik látványossá a járatot, háromdimenziós, mézeskalácsdísz-szerű motívumokkal a barnás "házfalon".

p1099663-2.jpg

Csúcsforgalomban még a két ünnep között is hatalmas az érdeklődés, és sokan kifejezetten a látványosan feldíszített kocsi miatt pattannak fel pár megállóra, és utaznak kicsit a fagyöngy csokrok alatt. Bár tény, hogy ezekben az időszakokban már kicsit nehezebb szemügyre venni az összes izgalmas díszt és kiegészítőt a fedélzeten.

A megállókban azonban kívülről is megcsodálhatjuk a kreatívan kidekorált kocsikat. A mézeskalácsmázas motívumok szinte megszólalnak a villamos oldalán, és szépen harmonizálnak a világító elemekkel és fényfüzérekkel is. Olyan, mintha az egész jármű tényleg mézeskalácsból készült volna.

p1099669-2.jpg

Nem csoda, hogy a gyerekek is tátott szájjal, mosolyogva utaznak, és így még a közlekedés is igazán mesés élményt jelent az ünnepek alatt: vendégségbe menet, út közben is végig körbevesz minket ez a különleges, karácsonyi hangulat.

p1099798-3.jpg

Hogyha kíváncsi vagy a miskolci Adventi villamosról készített interaktív kisfilmemre, kattints a bejegyzés elején lévő kis ablakba, illetve további 360 fokos tartalmakért és oktató anyagokért  iratkozz fel a YouTube csatornámra, és kövesd Magyarország első 360 fokos videó blogját!

p1099783-2.jpg

süti beállítások módosítása