Erdélyi Drakula Kastély Halloween idején
2019. december 02. írta: Gaba VR

Erdélyi Drakula Kastély Halloween idején

Kísértetház a Törcsvári Kastélyban

drakula-kastely-vblog_1.jpg

A Drakula Kastélyként is emlegetett Törcsvári Kastély egyike a világ tíz legszebb kastélyának.

Nézzünk körül kicsit, és lássuk mi köze van Drakula grófnak ehhez a középkori magyar erődhöz!

Brassóból körülbelül háromnegyed óra alatt, a marosvásárhelyi repülőtérről pedig kicsit több mint három óra alatt jutunk el a manapság Drakula kastélyként is emlegetett várba.

Az erdélyi tájakon és falvakon áthaladva már önmagában az út is nagy élmény, a nyugaton egyre kevésbé jellemző lovas szekerekkel, és a földeken békésen legelésző állatcsordákkal. 

Azonban autópályák híján legjobb esetben is csak kétszer egysávos utak vezetnek a városok között, így érdemes hosszabb utazási idővel számítani. De ha már a kikapcsolódás a cél, legalább abszolút Erdélyre hangolódva érkezünk meg Törcsvárra, ahol az őszi időszakban minden a vámpírokról és a legendárium más misztikus lényeiről szól.

A történelemkönyvek szerint a közeli Segesváron született Vlad Tepes csupán egy rövid időt töltött a vár falai között. Ez azonban mégsem akadályozta meg a helyieket abban, hogy valóságos Drakula zarándokhelyként népszerűsítsék az egyébként középkori magyar várat.

A kastély berendezése javarészt a 20-dik század elejéről, a román királyi családtól származik. Mária, román királynő romantikus stílusú bútorai most ily módon vegyülnek a Drakula mondavilág díszleteivel és kiegészítőivel.

A Törcsvári Kastély világviszonylatban nem tartozik a legnagyobb várak közé, azonban tagadhatatlan, hogy az egyik legjobb állapotban lévő várról van szó. Látszik, hogy az épületet kívül-belül szépen karbantartották, de a 100 méter magas csúcson álló erődítményt a történelem során még sosem sikerült erőszakkal bevennie egyetlen ellenséges csapatnak sem: mindig békés módon cserélt gazdát a kastély. Ennek is köszönhető, hogy csaknem eredeti állapotában, sérülésmentesen áll mind a mai napig.

Hogyha kíváncsi vagy a Törcsvári kastélyban készített videómra, nézd meg a bejegyzés elején található kis "ablakban", és további útifilmekért és 360 fokos tartalmakért iratkozz fel a YouTube csatornámra, és nézz körül a videó lejátszási listáim között!   

süti beállítások módosítása