Különleges karácsonyi fotózás egy óriási hógömbben
2018. december 17. írta: Gaba VR

Különleges karácsonyi fotózás egy óriási hógömbben

Extrém pop-up fotóstúdió Budapest mellett

fotolla-hogomb.jpg

Pihe-puha szőrmék, csodálatos szabadtéri fények, és körülöttünk a természet: nem mindennapi karácsonyi fotóstúdiót építettünk fel egy hatalmas átlátszó "hógömbben".

Solymáron hatalmas fenyőfák között állítottuk össze első alkalommal az óriási felfújhatós buborékot, melyet egyből egy fotózással avattunk fel. Nézd meg, hogyan készül el a nem mindennapi fotóhelyszín, és hogyan zajlik az első fotózás az átlátszó falak között. Nézz körül 360 fokban, és légy részese az élménynek, ahogy a kis hógömbünk életre kel, majd odabent egy csapásra otthonos kis karácsonyi csodaországgá változik minden.

(A tökéletes VR élmény érdekében mobileszközön a címsorra kattintva nyisd meg az alábbi videót - ne a "lejátszás" gombra kattints)

Ági, a Fotolla tulajdonosa minden évben újabb ötletekkel dobja fel a karácsonyi fotózásokat. Idén hatalmas felfújható buborékban szeretne fotózni, ám az installációt először is ki kell próbálni! Úgyhogy egy tesztnap alkalmával minden szükséges kellékkel és egy modellel érkezünk Solymárra, ahol egy fenyőfás telken keressük meg az ideális pontot a szabadtéri munkához.

Egy hatalmas ponyvát terítünk le a kiszemelt területen, ami egyrészt védi majd a hógömb alját, de először is megmutatja, hogy egyáltalán van-e elég helyünk. Aztán jöhet a csomagolás. A több mint ötven kilós csomagot nem csak lecipelni nehéz, de úgy tűnik, hogy kibontani sem egyszerű. 

Körülbelül negyed óra, mire elővarázsoljuk a dobozból, és kiterítjük az ötven kilós fóliasátrat, majd beindítjuk a kompresszort. Miután becipzárazzuk a bejárati ajtót, a kis gömbünk emelkedni kezd, és összességében 15-20 perc alatt meg is telik levegővel.

Miután minden díszlet a helyére kerül, és modellünk is felkészült a fotózásra, már csak arra várunk, hogy kicsit bemelegedjen az átlátszó falú szoba, majd megkezdődik a fotózás. A természetes fénnyel megvilágított szőrmés, puha szobabelső különleges látványt nyújt a valódi téli fákkal a háttérben.

És persze, számtalan kompozíciós ötlet merül fel, hogy mit-hogyan fotózzunk és filmezzünk le: Ági a Blogozine bloggerét, Szabinát fotózza miközben én szorgalmasan készítettem a werk filmet a történtekről. Hogyha kíváncsi vagy az így elkészült kisfilmre, most azt is megnézheted, miközben jobban megismerkedhetsz Ágival, ennek az elképesztő projektnek az ötletgazdájával:

süti beállítások módosítása