A Sun Island partjai: fürdőzés a Maldív-szigeteken
2018. december 28. írta: Gaba VR

A Sun Island partjai: fürdőzés a Maldív-szigeteken

Dél-Ázsia Vlog Ep09

img_0339.jpg

Megérkezve a Sun Island szigetre egyből elkapott a láz, hogy nekivágjak a különleges partszakaszoknak, és felfedezzem, hol milyen élményeket tartogat a hófehér homokos óceánpart.

A Maldív-szigetek legkülönlegesebb strandjain és egyéb látnivalóin vezetlek most körbe virtuálisan, első körben bemutatva a Sun Island négy nagyobb partszakaszát, és a déli oldalon a víz fölé épült, cölöpökön álló kis házait. Nézd meg, hol milyen a víz és part, vendégként milyen lehetőségek között választhatsz, ha úgy döntesz, te is eltöltenél itt egy kis időt.

(A tökéletes VR élmény érdekében mobileszközön a címsorra kattintva nyisd meg az alábbi videót - ne a "lejátszás" gombra kattints)

A mesés kis sziget a különböző partszakaszain más-más arcát mutatja, így a napozás, koktélozás és fürdőzés mellett érdemes egy kis felfedezőútra indulni. A Sun Island-en nincsenek autók és nincsen tömegközlekedés sem. A személyzet kis golfkocsikkal közlekedik, és így viszik el a csomagjainkat a recepciótól távolabb eső bungalókhoz is, ám a "hétköznapok" során érdemes biciklit bérelni, amivel könnyen és hatékonyan fedezhetjük fel a sziget minden szegletét.

img_0223.jpg

Az egyik leglátványosabb emberi kéz által alkotta látnivaló az a hosszú híd, amin keresztül a vendégek érkeznek meg a szigetre. A híd egyik végén találhatók a vízitaxik, motorcsónakok és kishajók számára fenntartott kikötők, míg a másik végén a sziget központi épülete, a recepció áll, mellette kávézókkal, bárokkal, büfékkel és természetesen hatalmas medencével.

img_0249.jpg

A sziget legészakibb részét Ocean View partnak hívják. Talán itt épültek a kis lakóházak a legközelebb a vízhez. Vannak, amik kicsit távolabb állnak, de vannak, amik közvetlenül a parton, és saját kis előkerttel kapcsolódnak magához a tengerhez. Az itteni lakók a hátsókertjükből egyből ki is mehetnek a szinte privát partszakaszukra.

img_0079.jpg

A sziget más részein egy kis trópusi liget található a házak és a part között, ami véd a forróság elől. Az erősebb fákra itt függőágyakat is rögzítettek, amiket bárki kedvére használhat. Ezeken a partokon minden szobához számozott ágyak tartoznak, és bár a sziget bármelyik pontján be lehet menni a vízbe, a legtöbb időt talán ott érdemes eltölteni, ahol az embernek saját ágya is van.

img_0428.jpg

A ligetes kis erdők mellett komplett pálmaerdővel is találkozhatunk. Az úgynevezett Pálma beach arról kapta a nevét, hogy a parton végig pálmákat látunk. Illetve, ami ennek a partszakasznak az érdekessége, hogy itt lehet kipróbálni a különböző vízi sportokat is. Van jetski, motorcsónak, és persze egy különálló kis kunyhóban találunk felszerelést a szörfözéshez is.

img_0344.jpg

A part közvetlen közelében csak nagyon apró hullámok vannak, ám vitorlás szörffel bármikor nekivághatunk a víznek. És ideális a környezet annak is, aki életében először itt szeretné kipróbálni a jetski-zést.

img_0190-pano.jpg

A sziget déli oldalán szinte mindenhonnan látunk egy különös mesterséges alkotást a vízen. Egy hosszú fahíd különleges bungalókhoz és egy étteremhez vezet: lényegében vízre épült, cölöpökön álló épületekről van szó. Itt is lehet úszni az óceánban, és itt is ugyanúgy laknak emberek, mint a parti házakban. Minden apartmanhoz tartozik egy saját kis híd és egy kis előkert is.

img_0180.jpg

A híd vége felé haladva az addig egymással párhuzamos két oldal összetalálkozik, és egy étteremmé szélesedik ki. Még itt is vannak fürdőlétrák, de a csodálatos panorámás bárban nyugodtan nassolhatunk vagy iszogathatunk is akár napközben, akár a naplementét nézve.

A távolban feltűnik a szigetcsoportot határoló korallzátony széle, ahol az Indiai-óceán hatalmas hullámai a zátonyhoz csapódnak. Onnantól beljebb azonban szinte mozdulatlan és nyugodt a sziget körüli víz.

img_0045.jpg

A Pálma beach és a cölöpökön álló házak közti partszakaszon egy kifejezetten úszóknak kialakított, bójákkal elkerített "medencével" is találkozunk. Gyakorlatilag ez az egyetlen olyan rész a sziget körül, ahol nem kell hosszasan sétálnunk, hogy viszonylag mélyebb vízben úszhassunk.

A szigetnek a déli partja a legnyugisabb fürdőzőhely (hogyha egyáltalán lehet ilyet mondani). A másik oldalon egy kicsit hullámosabb a víz, itt viszont, gyakorlatilag teljesen sima, és csak nagyon-nagyon messze, a távolban törik meg, a sziget körüli korallzátonyon. 

img_0433.jpg

De a sziget belseje is tartogat még izgalmas látnivalókat, és további csodás partszakaszokat, valamint nem mindennapi élővilágot is találunk itt, amiről majd a következő bejegyzésemben olvashatsz.

süti beállítások módosítása